
Κοτομπουκιές με ρυζάκι και αρακά
Κοτομπουκιές με ρυζάκι και αρακά

Υλικά για 4 μερίδες:
600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (στήθος)
250 γρ. ρύζι ΦΙΝΟ
150 γρ. αρακάς (κατεψυγμένος)
1 ξερό κρεμμύδι
50 ml παρθένο ελαιόλαδο
Για το πανάρισμα:
2 αυγά ολόκληρα
150 γρ. τριμμένη γαλέτα
100 γρ. αλεύρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλάτι
Εκτέλεση:
Πως το φτιάχνουμε
Πλένουμε το φιλέτο του κοτόπουλου και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να μην έχει καθόλου νερά
Το πασπαλίζουμε με αλάτι και το κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε 600 ml ζεστό νερό, λίγο αλάτι και αφήνουμε το ρύζι να βράσει, μέχρι να μαλακώσει.
Βράζουμε τον αρακά σε μισό λίτρο νερό με λίγο αλάτι για 20 λεπτά περίπου.
Τον στραγγίζουμε και τον προσθέτουμε στο ρύζι, μόλις είναι έτοιμο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα, μέχρι να ετοιμάσουμε τις κοτομπουκιές.
Χτυπάμε τα αυγά με 2-3 κουταλιές φρέσκο γάλα και τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο. Το ίδιο κάνουμε με το αλεύρι και τη τριμμένη φρυγανιά.
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι. Περνάμε τις κοτομπουκιές πρώτα από το αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αυγό και στο τέλος από τη τριμμένη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές στο καυτό λάδι, γυρίζοντας τις απ όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Τις σερβίρουμε ζεστές μαζί με το ρυζάκι.
Περισσότερα στην agrino.gr