
ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

Εδώ και 50 χρόνια, από οικογένεια σε οικογένεια, από σπίτι σε σπίτι και από τραπέζι σε τραπέζι, το Πάσχα γιορτάζεται με τις πιο λαχταριστές δημιουργίες από αλεύρι των Μύλων Αγίου Γεωργίου! Ταξιδέψτε λοιπόν πίσω στο χρόνο όταν η γιαγιά σας ετοίμαζε τσουρέκι με τόσο αγάπη και μεράκι, και δημιουργήστε και εσείς με τα χεράκια σας πεντανόστιμο τσουρέκι με αλεύρι για τσουρέκι των Μύλων Αγίου Γεωργίου, και ας μυρίσει το σπίτι παράδοση!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για Τσουρέκι-ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (8 κούπες του τσαγιού),
200 γρ. μαργαρίνη (1 κούπα του τσαγιού), 250 γρ. ζάχαρη (1+¼ κούπες του τσαγιού), 4 αυγά, 200 γρ. γάλα χλιαρό (1 κούπα του τσαγιού), 85 γρ. νωπή μαγιά ή 30 γρ. ξηρή μαγιά, 5γρ. αλάτι (1 κουταλάκι του γλυκού), 10 γρ. μαχλέπι τριμμένο (2 κουταλάκια του γλυκού), 2+1/2 γρ. μαστίχα τριμμένη (½ κουταλάκι του γλυκού), ξύσμα ενός πορτοκαλιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε με το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το ξύσμα. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο αλεύρι. Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα. Τα προσθέτουμε όλα στο μείγμα. Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40′.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φυτίλια και τα αφήνουμε για 10’. Έπειτα, πλέκουμε τα φυτίλια σε κοτσίδες. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα αφήνουμε σκεπασμένα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για μια ώρα περίπου. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 25′-30′.