Παγωτό σοκολάτας

Τι χρειαζόμαστε:
480 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
50 γρ. κακάο (κοσκινισμένο)
50 γρ. κουβερτούρα
4 κρόκοι αυγών
2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
100 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. κονιάκ

Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε τη κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να αφρίζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε πρώτα το κακάο και μετά τη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι για 2-3 λεπτά και μετά προσθέτουμε λίγη λίγη τη κρέμα.
Βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Τελευταία προσθέτουμε τη βανίλια και το κονιάκ.
Βάζουμε το παγωτό σε δοχείο και το τοποθετούμε στη κατάψυξη.
Για να μην δημιουργηθούν κρυσταλλάκια βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη 3-4 φορές (κάθε μία ώρα περίπου) και το ανακατεύουμε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ