
Σοκολατένια αυγά με γέμιση cheesecake
Σοκολατένια αυγά με γέμιση cheesecake

Υλικά (για 6-8 άτομα):
Για τα γεμιστά σοκολατένια αυγά:
6-8 σοκολατένια αυγά μεσαίου μεγέθους
150 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
Για τον «κρόκο αβγού»:
Χυμό από 2 passion fruit (χωρίς τους σπόρους)
1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση:
Χρησιμοποιήστε ένα μικρό μαχαίρι για να αφαιρέσετε προσεκτικά την κορυφή από τα σοκολατένια αβγά. Μην ανησυχείτε αν σπάσουν περισσότερο απ' ό,τι πρέπει γιατί θα τα γεμίσουμε.
Τοποθετήστε τα σοκολατένια αυγά στο ψυγείο ενώ, ετοιμάζετε τη γέμιση cheesecake.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και το χτυπάτε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει λείο και αφράτο μείγμα (περίπου 3-4 λεπτά). Αφήνετε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι γίνει μια απαλή και σφικτή σαντιγί (περίπου 4-5 λεπτά).
Χρησιμοποιώντας ένα σύρμα, ανακατέψτε τη σαντιγί με το μείγμα τυρί κρέμα μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.
Με ένα κουτάλι ή κορνέ γεμίζετε με προσοχή τα σοκολατένια αυγά.
Αφήνετε τα «γεμιστά αβγά» στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά η κρέμα
Διαβάστε τη συνέχεια στο sidagi.gr