
Ομελέτα με αρωματικά χόρτα
Ομελέτα με αρωματικά χόρτα

Υλικά (6 άτομα):
2 κουταλιές ψιλοκομμένος άνηθος
12 αβγά
αλάτι
σκελίδα ψιλοκομμένη σκόρδο
150 γρ. Βιτάμ
Πιπέρι
2-3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια φρέσκα
2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 τριμμένα καρότα
1/2 κιλό ψιλοκομμένες καυκαλίθρες
Προετοιμασία:
1. Λιώνετε σε τηγάνι το μισό Βιτάμ σε μέτρια φωτιά.
2. Προσθέτετε τα καρότα, τα κρεμμυδάκια, τις καυκαλίθρες, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να σοταρισθούν 10’ περίπου.
3. Κατόπιν σπάτε σε ένα πιάτο βαθύ 2 αβγά προσθέτοντας μια κουταλιά από το μίγμα των λαχανικών και τα χτυπάτε όλα μαζί.
4. Βάζετε τηγάνι στη φωτιά με μια κουταλιά Βιτάμ να ζεσταθεί και ρίχνετε την ομελέτα να ψηθεί γυρίζοντάς την και από τις δύο μεριές, μέχρι να ροδίσει.
5. Το υπόλοιπο μείγμα των σοταρισμένων χορταρικών το χρησιμοποιείτε βάζοντας από μια κουταλιά ανά 2 αβγά για τις υπόλοιπες ομελέτες.
6. Σερβίρετε την κάθε ομελέτα ζεστή για πρώτο πιάτο ή για βραδινό με σαλάτα.
Περισσότερα στο vitam.gr