
Ταμπουλέ
Ταμπουλέ

Υλικά
2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένα (4 φλυτζάνια)
1 κουταλάκι γλυκού χοντρό αλάτι
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
Μισό αγγούρι
5 κ.σ ελαιόλαδο
1 φλ του τσαγιού πλιγούρι
Χυμό λεμονιού (1/2 με 1 λεμόνι)
Οδηγίες
Πλένετε καλά και ψιλοκόψτε τo μαϊντανό.
Τοποθετήστε το σε βαθύ μπολ και μαράνετε το με το ελαιόλαδο και λίγο χοντρό αλάτι .
Ψιλοκόψτε και προσθέστε το καρότο, τη ντομάτα και το αγγούρι.
Στο μεταξύ βράστε νερό, και μουλιάστε το πλιγούρι σε 2 φλ βραστό νερό για 5-8 λεπτά ή έως ότου μαλακώσει. Πρέπει να κρατάει λίγο για να μην λασπώσει η σαλάτα. Σουρώστε το υπόλοιπο νερό και αφήστε το πλιγούρι να στραγγίξει.
Προσθέστε το πλιγούρι στο μίγμα μαϊντανού και ανακατέψτε καλά.
Τέλος προσθέστε το χυμό λεμονιού.
Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο.