Πεντανόστιμο χοιρινό με γεύση λουκούμι!

Τι θα χρειαστείτε:
1 κιλό μερίδες χοιρινό
1 μπύρα 500 ml ξανθή
2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες
2 σκόρδα φετάκια
1 1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. χυμό λεμονιού
1 φλ. νερό ζεστό
Μία πρέζα ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
3-4 ακτινίδια

Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το τοποθετούμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε πιπέρι, την μπύρα, το μισό φλυτζάνι λάδι, κρεμμύδια και σκόρδο. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα ακτινίδια και τις απλώνουμε επάνω στο κρέας. Όπως είναι, το κλείνουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Σε κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει καλά το υπόλοιπο λάδι, αφού σκουπίσουμε το κρέας από την μαρινάδα, το ροδίζουμε απ όλες τις πλευρές. Στην συνέχεια προσθέτουμε όλη την μαρινάδα εκτός από τα ακτινίδια.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά μας (αν έχουμε ως 9, κατεβάσουμε στο 2) και αφήνουμε για 3 ώρες περίπου για να πιει το κρέας τα υγρά του.
Έπειτα, προσθέτουμε αλάτι και ρίγανη και δοκιμάζουμε το κρέας αν είναι μαλακό. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε το 1 φλυτζάνι ζεστό νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο.
Όταν είναι μαλακό, σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε για 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε είτε με πατάτες ψητές ή τηγανιτές, είτε με ρύζι σπυρωτό.

Tip: Για πιο ιδιαίτερη γεύση δοκιμάστε τη συνταγή και με αγριογούρουνο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ