Γεμιστή γαλοπούλα με καρύδια, μανιτάρια, γιαούρτι και μυρωδιές από δεντρολίβανο και φασκόμηλο

Υλικά:

1 γαλοπούλα 5 κιλά
Για τη μαρινάτα:
1 φλυτ. τσαγιού λάδι
5 - 6 κουτ. σούπας μέλι
1 ½ κουτ. γλυκού τριμμένο φασκόμηλο
1 ½ κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση:
1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια λαζαρίνια
250 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
1 φλυτζ. τσαγιού καρύδι τριμμένο
½ τσαγιού γαλέτα
1 αυγό χτυπημένο
1 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι

Εκτέλεση

Αφήνουμε τη γαλοπούλα για 24 ώρες με όλα τα υλικά της μαρινάτας. Μετά από 24 ώρες την αλείφουμε καλά με πινέλο και μέσα και έξω και τη γυρνάμε από όλες τις μεριές.

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης γεμίζουμε τη γαλοπούλα και την ράβουμε, ώστε να συγκρατηθούν μέσα όλα τα υλικά.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος την γυρίζουμε μέχρι να ροδίσει! Καλή σας όρεξη!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ