Παραδοσιακό Γκιούλμπασι

Γιούλμπασι: Υλικά 600 γρ. αρνί χωρίς κόκαλο σε κομμάτια μεζέ 600 γρ. μοσχάρι χωρίς κόκαλο σε κομμάτια μεζέ 600 γρ. χοιρινό χωρίς κόκαλο σε κομμάτια μεζέ 4 κόκκινες ντομάτες μέτριες 4 πιπεριές πράσινες μέτριες 350 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας (ή κεφαλοτύρι) κομμένο σε κύβους 1 ποτήρι του κρασιού κρασί 2 σκελίδες σκόρδο Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο Εκτέλεση Πλένουμε καλά το κρέας και το τοποθετούμε όλο σε μια λεκάνη ή σε ένα ταψί, όπου του ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ψιλοκομμένες τις δύο σκελίδες σκόρδο. Ανακατεύουμε. Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις κόβουμε σε άλλο λεκανάκι σε σχετικά λεπτές ροδέλες. Στρώνουμε στη γάστρα τη μισή ποσότητα κρεάτων και τοποθετούμε ανάμεσα στα κομμάτια, τους μισούς κύβους πεκορίνο. Στρώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια του κρέατος πρώτα τις μισές πιπεριές ροδέλες και μετά τις μισές ντομάτες ροδέλες. Πάνω από τις ντομάτες καλύπτουμε με το υπόλοιπο κρέας, το τυρί, τις πιπεριές και τις ντομάτες, ακολουθώντας την ίδια σειρά, όπως και παραπάνω. Περιχύνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο, το σκεπάζουμε και το ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες περίπου στους 200 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ