
Το σωστό μαρινάρισμα
Το σωστό μαρινάρισμα

Μια καλή οικοδέσποινα οφείλει να γνωρίζει όλα τα «μυστικά» της κουζίνας. H Knorr σας μαθαίνει πολλά απ' αυτά...
Το μαρινάρισμα είναι η τοποθέτηση υλικών, όπως κρέας ή λαχανικά, σε μια κρύα σάλτσα –τη μαρινάδα– για να μαλακώσουν και να αποκτήσουν επιπλέον γεύση.
Στη μαρινάδα χρησιμοποιούμε συνήθως ελαιόλαδο, κρασί, ψιλοκομμένα αρωματικά ή λαχανικά και μπαχαρικά.
Η μαρινάδα πρέπει να καλύπτει πλήρως το κρέας ή τα λαχανικά, τα οποία μπορεί να παραμείνουν σε αυτή από λίγες ώρες μέχρι και 2 ημέρες, ανάλογα με τη συνταγή. Στη διάρκεια του μαριναρίσματος τα υλικά τοποθετούνται πάντα στο ψυγείο.
Περισσότερα στην knorr.gr