Το σωστό μαρινάρισμα

Μια καλή οικοδέσποινα οφείλει να γνωρίζει όλα τα «μυστικά» της κουζίνας. H Knorr σας μαθαίνει πολλά απ' αυτά...

Το μαρινάρισμα είναι η τοποθέτηση υλικών, όπως κρέας ή λαχανικά, σε μια κρύα σάλτσα –τη μαρινάδα– για να μαλακώσουν και να αποκτήσουν επιπλέον γεύση.

Στη μαρινάδα χρησιμοποιούμε συνήθως ελαιόλαδο, κρασί, ψιλοκομμένα αρωματικά ή λαχανικά και μπαχαρικά.

Η μαρινάδα πρέπει να καλύπτει πλήρως το κρέας ή τα λαχανικά, τα οποία μπορεί να παραμείνουν σε αυτή από λίγες ώρες μέχρι και 2 ημέρες, ανάλογα με τη συνταγή. Στη διάρκεια του μαριναρίσματος τα υλικά τοποθετούνται πάντα στο ψυγείο.

Περισσότερα στην knorr.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ