
Το 'Κάνυα’ είναι είδος χαλβά από τη Σιέρα Λεόνε της Δυτικής Αφρικής!
Το 'Κάνυα’ είναι είδος χαλβά από τη Σιέρα Λεόνε της Δυτικής Αφρικής!

Υλικά:
1 ¼ κούπα φιστίκια χωρίς αλάτι
½ κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι ρυζιού
Εκτέλεση:
Πρώτα, θρυμματίζετε τα φιστίκια με τη ζάχαρη στο μπλέντερ, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με απαλή άμμο, και αφήστε το στην άκρη. Βάλτε το αλεύρι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς καφέ χρώμα. Αυτό μπορεί να πάρει μερικά λεπτά οπότε ανακατεύετε συνεχώς για να μην καεί. Όταν το αλεύρι είναι έτοιμο, προσθέστε το στο μείγμα της ζάχαρης με τα φιστίκια και χτυπήστε το στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σταθερό και να κολλάει, οπότε θέλει λίγη υπομονή. Είναι πολύ σημαντικό, αν το μείγμα δεν κρατάει το σχήμα του αλλά σπάει, να το ξαναχτυπήσετε στο μπλέντερ. Αφού το μείγμα είναι έτοιμο, απλά απλώστε το σε ένα ταψάκι ή πιάτο με υψωμένες άκρες και κόψτε το σε κομμάτια. Επιπλέον, αν θέλετε προσθέστε από πάνω λίγο μέλι ή άχνη.
Ευχαριστηθείτε το με ένα ζεστό ρόφημα και ταξιδέψτε στη Σιέρα Λεόνε!